top of page
Zoeken
  • doktercgoemaere

Bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker

Het bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker was gisteren in de actualiteit. Men bekijkt of we het huidige preventiebeleid van om de 3 jaar een uitstrijkje zal veranderen naar een HPV-test.

Baarmoederhalskanker zou zich kunnen ontwikkelen jaren na een besmetting met het Humaan Papilloma Virus (HPV). De huidige screening onderzoekt of er afwijkingen op de baarmoederhals kunnen gevonden worden die een mogelijk voorstadium van kanker zijn. In de toekomst zal men screenen naar een besmetting met het HPV virus zelf, nog een stap vroeger in het ontstaan van de kanker dus.


Veranderingen in deze screeningsmethode kan nog 2-3 jaar op zich laten wachten, vandaar gebruiken we deze media aandacht graag om vrouwen tussen 25 en 64 jaar uit te nodigen voor een 3-jaarlijks uitstrijkje van de baarmoederhals. Dit screeningsonderzoek wordt volledig terugbetaald.

Maak gerust uw afspraak online via onze afsprakentool om je uitstrijkje in te plannen, of een gesprek om eventuele vragen en bedenkingen te bespreken.15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Vanaf 2 oktober tem 3 november is dr. Lize Vaes afwezig vanwege ouderschapsverlof. U kan een afspraak maken bij haar collega's, dr Dries Vergauwen, dr Tine Dusauchoit (vervanger dr. Charlotte Goemaere

bottom of page